بررسی اثرات داروهای پیش بیهوشی و بیهوشی بر روی فشار داخل کره چشم در سگ

نویسندگان

  • دکتر اسداله کریمان
  • دکتر سید جاوید آل داود
  • دکترایرج نوروزیان
چکیده مقاله:

در این مطالعات به بررسی اثرات داروی پیش بیهوشی و بیهوشی معمول بر روی فشار داخل کره چشم در سگ پرداخته شده است . دراین تحیق 7 گروه پنج قلاده ای سگ نژاد شپرد مخلوط مورد آزمایش قرار گرفتند و به هر پنج سگ یک دارو با ترکیب دارویی تزریق می شد و قبل از تزریق و سپس در فواصل 5، 10 ، 15 ، 30 ، 60 و 90 دقسقه پس از تزریق به اندازه گیری فشار داخل کره چشم به وسیله تونومتر schiotz و از طریق بی حس کردن چشم به وسیله تتراکائین 2 درصد مبادرت می گردید . داروها یا مجموعه دارویی مورد آزمایش عبارت بودند از : گروه یک : گزیلازین mg/kg2 به صورت عضلانی ، گروه دو : اسپرومازین mg/kg1 به صورت عضلانی ، گروه سه : دیازپام 1mg/kg به صورت عضلانی ، گروه چهار : 30 mg/kg به صورت ضلانی ، گروه پنج : تیو پنتال سدیم 25 mg/kg به صورت داخل وریدی ، گروه شش: کتامین 15mg/kg به صورت عضلانی و تیوپنتال سدیم 20mg/kg به صورت داخل وریدی . پس از آزمایش و ثبت ارقام مربوط به فشار مربوط به فشار داخل کره چشم قبل و بعد از تزریق داروهای مختلف اطلاعات به دست آمده به وسیله آزمون Paired students”t” test و با 05/0 < P مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت . تزریق داروهای گزیلازین با دوز 2mg/kg به صورت عضلانی در سگها باعث کاهش معنی دار فشار داخل کره چشم گردید که از 5 دقیقه پس از تزریق شروع و تا پایان 90 دقیقه ادامه داشت .تزریق اسپرمازین با دوز 1mg/kg نیز باعث کاهش معنی دار فشار داخل کره چشم گردید ولی این کاهش تا 10 دقیقه معنی دار و پس از آن بتدریج افزایش پیدا نمود . تزریق دیازپام با دوز 1mg/kg باعث کاهش مختصری در فشار داخل کره چشم گردید که حدوداً تا 15 دقیقه پس از تزریق به صورت معنی داری ادامه داشت و بعد از آن روند افزایشی پیدا نمود . تزریق کتامین با دوز 30mg/kg برعکس داروهای دیگر باعث افزایش شدید و معنی دار فشار داخل کره چشم در سگها گردید که تا یک ساعت پس از تزریق مشاهده گردید . تزریق هم زمان دو داروی گزیلازین و کتامین با دوز مذکور هیچ گونه تغییر معنی داری در فشار داخل کره چشم ایجاد نکرد. همچنین به دنبال تزریق تیوپنتال سدیم به تنهایی هیچ گونه تغییر معنی داری مشاهده نگردید. تزریق همزمان اسپررومازین و تیوپنتال سدیم باعث کاهش فشار داخل چشم گردید که تا 30 دقیقه معنی دار بود. نتایج حاصله از این تحقیق نشان داد که داروهای پیش بیهوشی معمول که عمدتاً به عنوان تسکسن دهنده و آرامبخش به سگها تزریق می گردند اکثراً باعث کاهش فشار داخل کره چشم می شوند که البته خطرناک نمی باشد ، ولی تزریق کتامین به تنهایی به عنوان داروی بیهوش کنده بدون پیش بیهوشی باعث افزایش فشار چشم می گردد که می تواند بویژه در سگهای مستعد به گلوکوم خطرناک باشد . اما با تزریق گزیلازین قبل از بیهوشی به وسیله کتامین می توان از این عارضه پیشگیری نمود. نتایج حاصل از این بررسی همچنین نشان می دهد که تیوپنتال سدیم می تواند بیهوشی مطمئنی را در سگها ایجا نماید و عوارض خاصی را بر روی چشم بروز نمی دهد.

برای دانلود باید عضویت طلایی داشته باشید

برای دانلود متن کامل این مقاله و بیش از 32 میلیون مقاله دیگر ابتدا ثبت نام کنید

اگر عضو سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید

منابع مشابه

مقایسه اثر دو داروی بیهوشی اتراکوریوم و پانکرونیوم بر روی فشار داخل کره چشم در جراحی کاتاراکت ناشی از سن

این پایان نامه با هدف مقایسه اثر دو داروی آتراکوریوم و پانکرونیوم بر روی فشار داخل کره چشم در جراحی کاتاراکت ناشی از سن می باشد که این موضوع به صورت تفکیک فشار داخل کره چشم راست و چپ بررسی شده است.

15 صفحه اول

بررسی و مقایسه تأثیر آتراکوریوم و پانکرونیوم بر روی فشار داخل کره چشم در اعمال جراحی کاتاراکت

Introduction: Cataract is an opacified lens and senile cataract is a common disorder. It is desirable to reduce intraocular pressure (IOP) in order to minimize intra and post operative difficulties and complications. Many researches have studied the effects of muscle relaxants on IOP. Comparison effect of atracurium and pancuronium on IOP has been evaluated in one study with a small sample size...

متن کامل

منابع من

با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید

ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده

{@ msg_add @}


عنوان ژورنال

دوره 54  شماره 2

صفحات  -

تاریخ انتشار 1999-07-23

با دنبال کردن یک ژورنال هنگامی که شماره جدید این ژورنال منتشر می شود به شما از طریق ایمیل اطلاع داده می شود.

میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com

copyright © 2015-2023